SMOP

Irányított sebészet
SMOP3

Miért a SMOP?

Mert egyszerű használni
Mert felépítményt is előre tervezhet
Mert eseteit megoszthatja kollégáival és a központtal is
Mert kérdéseivel magyarországi szakértő képviselethez fordulhat
Mert hardver kulcs nélkül, egy éves költségkímélő bérleti konstrukcióban, egyszerre több számítógépre is telepítheti a szoftvert
Mert előre tervezett fúrósablonját, a legmodernebb 3D nyomtatóval elkészítve, akár 24 órán belül megkaphatja

Az OSSTEM HUNGARY büszkén mutatja be a virtuális implantátum tervezési és navigációs rendszerét. A digitális képalkotás biztosította eszközök, a CBCT (DVT) lehetővé teszik, hogy kivételesen pontos, részletes képeket készítsenek a beteg csontkínálatáról, mely az implantátumok helyének pontos tervezését teszi lehetővé.

Ez a fejlett szoftver, a SMOP, pontosan képes megjeleníteni a valós szituációt virtuális környezetben. A megjelenítést követően akár azonnal megkezdheti a tervezést és NEM szükséges radiológiai vagy műtéti sablon előzetes elkészítése. SŐT, később sem. A CBCT készítésekor DICOM adatbázist is kell kérni, melyet a SMOP tervező szoftverrel meg lehet nyitni, és a tervező orvos, látván a csontkínálatot el tudja dönteni, hogy a betegnél alkalmazható-e a műtéti/fúró sablon használata. SMOP1Ha igen, akkor az SMOP szoftver segítségével meg tudja tervezi a rekonstrukciós munkát és az implantátumok helyzetét. Az SMOP rendszer további előnye, hogy nem csak az implantátumok helyzetét, hanem a felépítményeket is be tudja helyezni az implantátumokba. A páciensnek elkészített wax-up-ja, a modell-je és a CBCT felvétel egyidőben megjeleníthető a tervezés során. Így láthatja a jelenlegi lágyszöveteket és a majdani fogpótlás (wax-up) kontúrját, a páciens csontkínálatát, az implantátumokat és a felépítményeket. Ezen információk birtokában már elkészíthető az adott eset legideálisabb kezelési terve. Akár arra is lehetősége nyílik, hogy a szoftver segítségével egy gombnyomással a felépítmények tengelyét párhuzamosra tudja állítani (persze utána ellenőrizni kell, hogy az implantátumok a csontban maradtak-e).

Csökkenti a tévedés veszélyét, mert a legmodernebb radiológia vizsgálatot, a CBCT-t követeli meg. Tizedmilliméter pontosan pozicionálható az implantátum helye, a szomszédos anatómiai képletek sérülésének veszélye csökken. A SMOP terve alapján a műtéti sablont a legmodernebb technológiával, 3D-s (háromdimenziós) nyomtatóval nyomtatjuk ki, emberi beavatkozás nélkül. A sablon nyitott, ami jól láthatóvá teszi a műtéti területet és a hűtés is hatékonyabb, mint más, zárt sablonoknál. Szűk helyeken is biztonságosan helyezhető be az implantátum, a sebészi munkához nagyobb biztonságot ad, minimálisra csökkenthető a sebész által ejtett hibalehetőség.

Convert-SEG_full

A pontos tájolás miatt elkerülhető határesetekben a csontpótlás, ha mégis elkerülhetetlen, akkor az implantátum primer fixatiója megerősíthető helyes pozicionálással a meglévő csontállományban, ezáltal az esélye is nagyobb annak a koncepciónak, hogy egy-ülésben, augmentáció és implantáció is szerepeljen a kezelési tervben. Overdenture esetén párhuzamosítható az implantátumok és/vagy a felépítmények tengelyállása, mely a beteg fogsorának jobb rögzítést, könnyebb kivételt, komfortosabb viselést és hosszabb élettartamot biztosít.

Több implantátum esetén a műtéti sablon használata költséghatékonyabb megoldást jelent, ami a rövidebb műtéti időben nyilvánul meg, illetve a protetikai munka elkészítésekor kevesebb kellemetlenség adódik a rossz implantátum pozíció miatt, ezért az erre ráfordított idő is redukálható. Miért? Mert a tervezés alatt pontosan láthatja a csont, a lágyszövet és a tervezett fogállást. Megvalósítható az az ideális helyzet, amikor a végső megoldásból kiindulva tudja megtervezni a kezdeti lépéseket. Beteg visszahívások száma ezáltal lecsökkenthető, egyrészt azért, mert nagyobb az esélye, hogy ínyformázóval gyorsabb és szövődmény-mentesebb a beavatkozás, másrészt a gyorsabban és pontosabban elkészíthető a protetikai megoldás.

A betegelégedettség növelhető, mivel 

határozottan rövidebb ideig tart a műtét, elkerülhető a nagyobb lebenyek készítése, kevesebb sutura szükséges, ezáltal nagyobb a postoperatív komfortérzete a betegnek. A hegképződés csökken és az ezzel együtt járó kellemetlenségek is csökkenthetőek mind a beteg, mind az orvos számára az implantátum felszabadításakor.

SMOP2A műtét utáni oedema mértéke kisebb, ezért kisebb a postoperatív gyulladás mértéke, a bacterialis inocculatió veszélye csökken, gyorsabb és biztosabb a sebgyógyulás, kevesebb a lábadozási idő, kevesebb a munkától való távolmaradás ideje lehetséges azonnali, ideiglenes fogpótlás az implantátum beültetésével egy időben, így a beteg úgy mehet haza, hogy már a legmodernebb CAD/CAM technológiával elkészített ideiglenes pótlása megvan.

A rendszert használó fogorvos mögött a zürichi szájsebészeti klinika orvosainak szakmai tudása, svájci elismert szoftverfejlesztők által kidolgozott metodika, és az OSSTEM HUNGARY segítőkész szakemberei állnak.

 

 

 

Megszakítás