Osstem Csontpótlás, implantálás

Osstem csontpótlás, implantálásOsstem csontpótlás, implantálásOsstem csontpótlás, implantálás: Bizonyos esetekben az emberi állcsont mennyisége, vagy minősége önmagában nem elegendő ahhoz, hogy implantátumokat helyezzenek el bennük. Ilyenkor a leépült vagy hiányzó csont mennyiségét pótolni kel. Ez történhet saját (autológ) csont, vagy úgynevezett csontpótló anyagok segítségével. Mindkettő célja, hogy kiváló teherbírású csontágyat alakítsunk ki, melybe az implantátumot betekerve, abba becsontosodva, az eredeti, valódi fog gyökeréhez hasonló stabilitással és funkcióval bírva viseljék az arra kerülő végleges fogpótlást.

Osstem csontpótlás, implantálásOsstem csontpótlás, implantálás: A különböző csontpótlók eltérő idő után alakulnak át élő, vérellátással rendelkező csonttá. Általánosságban elmondható, hogy az ehhez szükséges idő, a beavatkozást követő 3-9 hónap. A csontpótlás (augmentáció) szükségességét, módját és a műtéthez javasolt csontpótló anyagot, mindig az operáló orvos feladata meghatározni, melyről minden esetben részletes tájékoztatást kell adnia páciensei részére.

Fogorvosaink a legjobb minőségű csontpótló anyagokat használják, melyek kiváló minőségű, vitális, vérző csontot eredményeznek akár 3 hónapon belül is, mely lerövidíti az Ön kezelésének idejét.

A következő animációs filmmel a gyakrabban alkalmazott csontpótlási eljárásokat szeretnénk bemutatni:

Megszakítás