TS IV implantátum

Osstem TS IV implantátum általános jellemzői

ts_ivAz Osstem TS implantátumai kónikus, Bone Level implantátumok, melyek magas kezdeti stabilitásra és korai terhelésre lettek tervezve. Az implantátum-felépítmény kapcsolat kónikus (11 fokos), mely egy belső hexes kialakításban végződik, és stabilan rögzíthető mélyen az implantátum belsejében.

Az Osstem TS implantátum család az implantálni kívánt terület csontminőségének függvényében, két menet – és morfológiai kialakításában különböző implantátum típust kínál az orvosok részére. A két típus eszközigénye nem tér el egymástól, alkalmazásuk során ugyanazt a műtéti kazettát használhatjuk!

TS IV Implantátumok jellemzői, indikációi

A széles szárnyú, éles és mély menetkialakítás, valamint a hozzá tartozó egyedi morfológia, a 10 fok feletti leejtéssel rendelkező apikális rész, elsősorban a puha, gyenge minőségű csontkínálathoz lett kialakítva.

Indikációi között szerepel az extrakciót követő azonnali implantálás, sinus emeléssel egybekötött csontpótlással járó beültetés, gyenge csontminőségű területek fogpótlása, valamint a maxillába való implantációk.

A TSIV célja, hogy a már egyébként is gyengébb minőségű csontba, a kívánt primer stabilitás elérése mellett, a lehető legegyszerűbb úton, és legkisebb hibalehetőséggel és csonttömeg vesztéssel járó fúrási protokoll alkalmazásával helyezzük be az implantátumot.

Ezt segíti, a TSIV apikális részének igen meredek kialakítása, mely a belőle induló spirális hasításokkal és a mély, éles szárnyú meneteinek köszönhetően az implantátum irányát kontrollálva, könnyedén vágja be magát a legszűkebb alveoláris üregekbe is.

Osstem TS IV implantátum egyedi tulajdonságai

  • TS4-solo-stern

    A nyaki menetkialakítással csökkentették a feszülést és a csontleépülést a kresztális régióban, mely kiemelten fontos tényezője a hosszútávon sikeres és esztétikus fogpótlás elkészítésének!

  • Az implantátum morfológiáját és felületkezelését összehangolva, kimagaslóan magas érdességű és nagy implantátum felületet hoztak létre (átlagos Ra=2,8). Ez a megnövelt felület, azonos idő alatt nagyobb mennyiségű csontbeépülést és így gyorsabban kialakuló másodlagos stabilitást eredményez.
  • Az Osstem filozófiájában kiemelten fontos, hogy a sikeres beültetést, tökéletesen összehangolt és jól átgondolt protetikai elemekkel és technikai megoldásokkal segítse, így hosszútávon, kiváló esztétika kialakítása mellett tudja felmutatni a 98,8 %-os sikerességi arányt.
  • A TS implantátumok bizonyítottan magas primer és a gyorsan kialakuló másodlagos stabilitása alkalmassá teszi az implantátumot a korai 6 hetes funkcionális vagy akár az az azonnali terhelésre is. Ezt a csontminőség függvényében megtervezett és választható menetkialakítások mellett, a műtéti eszközök minősége, a fúrási protokoll és az implantátum morfológiájának jól átgondolt összehangolása is tovább segíti.
  • A TS implantátum család, a csontminőség függvényében két típusú menet,- és morfológiai tulajdonsággal bíró implantátumot kínál az orvosok részére. Az Osstem TS IV Implantátumok, a puha, gyenge minőségű csontszerkezetbe, míg az Osstem TS III implantátumok, az nagyon kemény vagy normál keménységű csontszerkezetbe történő beültetését szolgálják.

A fentiekben felsorolt eredményeket kiváltó fejlesztések során, az Osstem kutatói és fejlesztői felhasználták az implantológiában jelenleg általánosan elfogadott legmodernebb eredményeket és iránymutatásokat, amit ötvöztek a saját korábbi termékek továbbfejlesztésével és sokéves gyakorlati tapasztalatával.

TS41

TS IV implantátum menetkialakításai

Nyaki rész:

Szinkronizált, nyitott menet. Duplamenetes, 0,25 mm mély, az implantátum felületén végigfutó 0,8 mm-es menetemelkedési tulajdonsággal szinkronizált, nyaki rész. A fejlesztés és a nyaki kialakítás célja és eredménye, hogy minimalizálja a kresztális zónában a csontleépülést, és érvényre jut az SLA felületkezelés felületet növelő hatása.

Eredmény: csontmegtartás, növelt implantátum felület, 6 hetes terhelhetőség

TS4

Testi rész:
Spirális, duplamenetes, 0,8-1,2mm menetemelkedéssel és változó menetmélységgel (0,35mm ? től 0,65 mm -ig) ellátott, mérsékelten komprimáló tulajdonsággal bíró menet, ami a csontminőségnek megfelelő tulajdonságokkal lett kialakítva a TS IV esetében. A puha csontszerkezetbe, mélyebb, élesebb és szélesebb menettulajdonságokkal, rendkívül egyszerű fúrási protokollhoz lett tervezve. Elegendő 2 vagy 3 mm-es átmérőjű fúróval előfúrni és máris behajtható az implantátum.

Eredmény: az eltérő csontminőségekhez a leginkább megfelelő tulajdonságokkal bíró, modern implantátum választható.

Apikális rész:
A csúcsból valamennyi TS modell esetében éles spirális hasítások (számuk a különböző típusoknál az eltérő indikációk miatt eltérőek) találhatóak, így az implantátumok kiváló önvágó és irányítható tulajdonsággal rendelkeznek.

A TS IV apikális részének kónikussága igen meredek, 10 fok feletti, mely így az éles meneteivel összehangolva átlag feletti, agresszív önvágó tulajdonsággal bír. Ennek következménye, hogy a puha csontrészekbe egy minimális fúrással is könnyen behelyezhető modern implantátumot kapunk.

Eredmény: Indikációnak megfelelő kialakítás

Osstem felületkezelések

SurfaceOsstem SLA felületkezelés a piacon kiemelkedő értékű felületnagyság
A felületkezelési eljárásnak és a TS implantátumok átgondolt morfológiai kialakításának köszönhetően, az Osstem implantációs rendszer a piacon kimagaslóan magas értékű implantátum felületnagysággal rendelkezik. Ez a tulajdonság elősegíti a gyorsabb másodlagos biológiai stabilitás és a korai funkcionális terhelhetőség kialakítását.

A kimagasló érték legfontosabb tényezője, hogy az SLA felületkezelési eljárás folyamatában, a homokfúvást követő szakaszban kellően meg kell tisztítani a felületet még a savmaratás előtt.
Ez csak jól felkészült kiforrott technikai háttérrel lehetséges, ennek hiányában, szigorúan véve nem lehet SLA felületkezelésről beszélni. Az Osstem, az alkalmazott módszer és a gondosan, az indikációknak megfelelően kialakított implantátum morfológiai kialakítás kombinációjával, a piac valóban egyedülálló implantátumává vált.

Implantátum méretek

Regular: átmérő 4.0, 4.5mm, 5.0mm, hossz 7mm, 8.5mm, 10mm, 11.5mm, 13mm

TS IV implantátumok D4 ? es csontkínálat fúrási protokollja:

TSIV, 4mm-es átmérőjű implantátum esetében már elég, a pontozást követő 2mm-es vezetőcsatorna fúrás alkalmazása, majd az implantátum behajtása.

TSIV, 4.5mm és 5mm-es implantátumok setében egy pontozást követő 3mm-es vezetőcsatorna fúrás elkészítését, majd az implantátum behajtását igényli mindösszesen.

Fúrási protokollok: átmérő  4.0 mm, 4.5 mm, 5 mm