Osstem TS III implantátum

Osstem TS III implantátumáltalános jellemzői

ts_III implantátumAz Osstem TS implantátumai kónikus, Bone-Level implantátumok, melyek magas kezdeti stabilitásra és korai terhelésre lettek tervezve. Az implantátum-felépítmény kapcsolat kónikus (11 fokos), mely egy belső hexes kialakításban végződik, és stabilan rögzíthető mélyen az implantátum belsejében.

TS3 SA_Section_frontAz Osstem TS implantátum család az implantálni kívánt terület csontminőségének függvényében, két menet – és morfológiai kialakításában különböző implantátum típust kínál az orvosok részére. A két típus eszközigénye nem tér el egymástól, alkalmazásuk során ugyanazt a műtéti kazettát használhatjuk!

TS III implantátumok jellemzői, indikációi

A TSIII implantátum kiváló primer stabilitással és azonnali terhelhetőséggel rendelkező, kúpos kialakítású implantátum, melynek indikációja elsősorban a D1, D2 és D3 minőségű csontokba való beültetés.

Menetkialakítása és morfológiája elsősorban a kemény és normál minőségűcsontkínálathoz lett kialakítva, a következő célokkal:

  • a kívánt elsődleges stabilitás elérése mellett, ne komprimálja túl a csontot
  • minimalizálja a csontleépülést
  • minimalizálja a kezelést követő lehetséges szövődmények, duzzanatok, fájdalmak kialakulását
  • biztosítsa a hosszútávon sikeres, esztétikailag is megkívánt végleges fogpótlást

Alkalmazása során, a kimagasló önvágó tulajdonság és menetkialakítás lehetővé teszi, hogy az implantátumot, még egy extrém, igen kemény csontkínálat mellett is, egy menetben, ki- és betekerés nélkül egyszerűen, stresszmentesen helyezze be az orvos az implantálni kívánt területre. A TS III minőségét és önvágó tulajdonságát jól mutatja, hogy szükség esetén a műtétet végző orvos, a behelyezést és a szögállás ellenőrzését követően, akár teljes kihajtás és újbóli betekerés mellett – a primer stabilitás elvesztése nélkül – a kívánt pozícióba tekerheti vissza az implantátumot. A beültetést kiváló minőségű egyenes és stopperrel ellátott kónikus fúrók segítik (fúrási protokollt lásd később).

Az Osstem TS implantátum egyedi tulajdonságai

  • A nyaki menetkialakítással csökkentették a feszülést és a csontleépülést a kresztális régióban, mely kiemelten fontos tényezője a hosszútávon sikeres és esztétikus fogpótlás elkészítésének!
  • Az implantátum morfológiáját és felületkezelését összehangolva, kimagaslóan magas érdességű és nagy implantátum felületet hoztak létre (átlagos Ra=2,8). Ez a megnövelt felület, azonos idő alatt nagyobb mennyiségű csontbeépülést és így gyorsabban kialakuló másodlagos stabilitást eredményez.
  • Az Osstem filozófiájában kiemelten fontos, hogy a sikeres beültetést, tökéletesen összehangolt és jól átgondolt protetikai elemekkel és technikai megoldásokkal segítse, így hosszútávon, kiváló esztétika kialakítása mellett tudja felmutatni a 98,8 %-os sikerességi arányt.
  • A TS implantátumok bizonyítottan magas primer, és a gyorsan kialakuló másodlagos stabilitása alkalmassá teszi az implantátumot a korai 6 hetes funkcionális vagy akár az az azonnali terhelésre is. Ezt a csontminőség függvényében megtervezett és választható menetkialakítások mellett, a műtéti eszközök minősége, a fúrási protokoll és az implantátum morfológiájának jól átgondolt összehangolása is tovább segíti.
  • A TS implantátum család, a csontminőség függvényében két típusú menet,- és morfológiai tulajdonsággal bíró implantátumot kínál az orvosok részére. Az Osstem TS IV Implantátumok, a puha, gyenge minőségű csontszerkezetbe, míg az Osstem TS III implantátumok, az nagyon kemény, vagy normál keménységű csontszerkezetbe történő beültetését szolgálják.

A fentiekben felsorolt eredményeket kiváltó fejlesztések során, az Osstem kutatói és fejlesztői felhasználták az implantológiában jelenleg általánosan elfogadott legmodernebb eredményeket és iránymutatásokat, amit ötvöztek a saját korábbi termékek továbbfejlesztésével és sokéves gyakorlati tapasztalatával.

TS III implantátum menetkialakításai

Nyaki rész: Szinkronizált, nyitott menet. Duplamenetes, 0,25 mm mély, az implantátum felületén végigfutó 0,8 TSIII-kasiku-solomm-es menetemelkedési tulajdonsággal szinkronizált, nyaki rész. A fejlesztés és a nyaki kialakítás célja és eredménye, hogy minimalizálja a kresztális zónában a csontleépülést, és érvényre jut az SLA felületkezelés felületet növelő hatása.

Eredmény: csontmegtartás, növelt implantátum felület, 6 hetes terhelhetőség

Testi rész: Spirális, duplamenetes, 0,8 mm menetemelkedéssel és változó menetmélységgel (0,35m- től 0,65 mm -ig) ellátott, mérsékelten komprimáló tulajdonsággal bíró menet, ami az implantátumot körül ölelő különböző csontminőségnek megfelelően eltérő tulajdonságokkal lett kialakítva

Eredmény: az eltérő csontminőségekhez a leginkább megfelelő tulajdonságokkal bíró, modern implantátum választható.

Apikális rész: A csúcsból valamennyi TS modell esetében éles spirális hasítások (számuk a különböző típusoknál az eltérő indikációk miatt eltérőek) találhatóak, így az implantátumok kiváló önvágó és irányítható tulajdonsággal rendelkeznek. A TS III apikális részének kónikussága mérsékelt.

Eredmény: Indikációnak megfelelő kialakítás

Osstem felületkezelések

TS3 SA_frontOsstem SLA felületkezelés a piacon kiemelkedő értékű felületnagyság. A felületkezelési eljárás és a TS implantátumok átgondolt morfológiai kialakításának köszönhetően, az Osstem implantációs rendszer a piacon kimagaslóan magas értékű implantátum felületnagysággal rendelkezik. Ez a tulajdonság elősegíti a gyorsabb másodlagos biológiai stabilitás és a korai funkcionális terhelhetőség kialakítását. A kimagasló érték legfontosabb tényezői, hogy az SLA felületkezelési eljárás folyamatában, a homokfúvást követő szakaszban kellően meg kell tisztítani a felületet még a savmaratás előtt. Ez, csak jól felkészült kiforrott technikai háttérrel lehetséges, ennek hiányában, szigorúan véve nem lehet SLA felületkezelésről beszélni. Az Osstem, az alkalmazott módszer és a gondosan, az indikációknak megfelelően kialakított implantátum morfológiai kialakítás kombinációjával, a piac valóban egyedülálló implantátumává vált.

Implantátum méretek

Mini: átmérő 3.0 mm, 3.5 mm, hossz 8.5, 10, 11.5, 13, 15 mm

Regular: átmérő 4.0 mm, 4.5 mm, 5 mm, 5.5 mm hossz 6, 7, 8.5, 10, 11.5, 13, 15 mm

Fúrási protokollok: átmérő 3.0 mm,3.5 mm, 4.0 mm, 4.5 mm, 5 mm,5.5 mm