TS III Ultra Wide implantátumok

Osstem TS III Ultra Wide implantátum menetkialakítása a TSIII implantátumához hasonló, azonban morfológiája, elsősorban az implantátum apikális része, indikációjának megfelelően egyedi elrendezést kapott.

ts III ultra wideOsstem TS III Ultra Wide implantátum célja, hogy biztos primer stabilitást adjon extrakciót követő azonnali implantálás, kiesett implantátum pótlására vagy igen gyenge vertikális csontkínálattal rendelkező alveoláris üregbe történő implantáció esetén.
Az indikációnak megfelelően, a tervezés, az apikális rész esetében, a kiváló önvágó és stabilizációs tulajdonságokra helyezte a hangsúlyt. Ennek megfelelően az apikális rész, a TS IV implantátumával szemben nem egy meredek csúcsban, hanem egy nagyobb felülettel rendelkező, elhúzott aljban végződik. Innen négy éles spirális hasítás indul ki, biztosítva a kiváló önvágó tulajdonságát az implantátumnak.

TSIII_Ultra_WideA test középső része, inkább egyenes formával bír, ami az extrakciós üregbe való behelyezés esetén biztosabb stabilitást eredményez. A beültetés során ezért érdemes mindig az alveoláris üreg szélességének leginkább megfelelő TSIII Ultra Wide implantátum testet kiválasztani.

Névleges hosszhoz képest – a 7 mm-es implantátum kivételével – az implantátumok valós hossza 0,5 mm-el kisebb, mint a többi TS implantátumok, így a TS Ultra Wide 5,5 mm-es hosszal és akár 7mm-es átmérővel is választható.

Osstem TS III Ultra Wide implantátum indikációi: Azonnali implantálás esetén az eltávolított vagy a kiesett implantátum helyére, vagy extrakciót követően, elsősorban a nagy kiterjedésű, moláris alveoláris üregekbe ajánlott.

TS-UWAlacsony vertikális csontfal esetén (sinus vagy inferior alveolaris ideg közelsége) a TSIII Ultra Wide úgy lett megtervezve, hogy az extrakciós üregben már 3mm mélységbe való betekeréssel biztos kezdeti stabilitást adjon.

Implantátum méretek

Regular: átmérő 6.0 mm, 7.0 mm, hossz 6mm, 7mm, 8.5mm, 10mm, 11.5mm, 13mm

Fúrási protokollok: átmérő  6.0 mm, 7.0 mm