TAPER KIT

Taper-KIT-(OTSK)_imgOsstem TAPER implantációs műtéti kazetta egy komplett, kiváló minőségű stopperrel ellátott kónikus – és egyenes, valamint oldal és kortikális fúrókat (31 darab) tartalmazó műtéti behelyező készlet. A tálca kialakításának legfőbb célja és előnye, hogy figyelembe veszi a behelyezés során előforduló, eltérő csont – és implantátum típusokat. Ez a koncepció lehetőséget ad arra, hogy az operációt végző orvos a műtét közben birtokában legyen minden olyan eszköznek, amivel korlátozás nélkül, valamennyi esethez, a legegyszerűbb és legoptimálisabb megoldást követve helyezze be az implantátumokat.

A hatékony osseointegráció kialakulásához az Osstem egyedi implantátum ágy kialakítást javasol, melynél a következőkre kell ügyelni tervezéskor.

A fúrók stopper vállai 2 mm-el hosszabbak, mint az implantátumok névleges hossza! Miért éppen 2 mm-rel? A protokoll szerint helyezzük az implantátumot 0.5 mm-el a csontnívó alá. Az implantátum apikális része alatt hagyjunk 0.5 mm szabad helyet (tehát mélyebb/hosszabb furatot) a csontforgácsnak és haematoma kialakulásának, ami elősegíti a osseointegrációt. A fúrók csúcsszögének kialakítása is igényel 1 mm-t. (0.5+0.5+1=2mm) Ha az orvos nem ért egyet ezzel a koncepcióval, akkor lehetősége van a 0.5 és 0,5 mm-k elhagyására, tehát 1 mm-rel rövidebb furat elkészítésére, azzal, hogy a stopper vállak alá 1 mm-rel elhelyezettek egy jelölést, amihez igazítani kell a furat hosszának kialakítását az orvosnak ebben az esetben.

DrillGuide

A műgyökér betekeréséhez az Osstem rendszere több opciót is biztosít felhasználói részére, legyen az behajtó csonkos, vagy csonk nélküli behelyezési technika. Mindkét esetben lehetőség van mind a motoros (rövid, hosszú) mind a kézi – nyomatékkulcsos illesztésre.

A nyomatékkulcs és a felépítmény eltávolító eszközök alaptartozékként részei a Taper Kit műtéti kazettának, ami az említett 31 darab fúrón túl további 4 db protetikai csavarhúzót, 4 darab párhuzam csapot, 8 db behelyező adaptert, egy fúróhosszabbítót, mélységmérőt (csont és gingiva) és a behajtó csonk biztonságos eltávolításához használható kulcsot tartalmazza.

Egyedi Osstem tulajdonságként lehetőség van az implantátum teljes kihajtására, kiváló önvágó tulajdonságának köszönhetően tengelyállás módosítással újbóli behajtására, MINDEZT a kiváló primer stabilitás megtartása mellett!

TaperKIT

Osstem TAPER implantációs műtéti kazetta eszközei:

 1. Pontozó fúró  1 darab
 2. Stopperrel Ellátott, Egyenes 2.2mm-es Vezetőcsatorna Fúrók 5 darab: 7mm -8.5mm, 10mm, 11.5mm,  13mm
 3. Stopperrel Ellátott Kúpos Előfúrók 3.5mm-es Osstem Implantárumokhoz 5 darab: 7mm -8.5mm, 10mm,  11.5mm, 13mm
 4. Stopperrel Ellátott Kúpos Előfúrók 4.0mm-es Osstem Implantárumokhoz 5 darab: 7mm -8.5mm, 10mm,  11.5mm, 13mm
 5. Stopperrel Ellátott Kúpos Előfúrók 4.5mm-es Osstem Implantárumokhoz 5 darab: 7mm -8.5mm, 10mm,  11.5mm, 13mm
 6. Stopperrel Ellátott Kúpos Előfúrók 5.0mm-es Osstem Implantárumokhoz 5 darab: 7mm -8.5mm, 10mm,  11.5mm, 13mm
 7. Osstem Nyomatékkulcs
 8. Osstem Nyaki Süllyesztők – 4 darab: 3.5mm -4.0mm, 4.5mm, 5.0mm-es implantátumok kortikális tágítói
 9. Osstem Felépítmény Eltávolító Kulcs
 10. Motoros Csonkos Behajtó 2 darab (rövid, hosszú)
 11. Racsnis Nyomatékkulcs Behajtó 2 darab (rövid, hosszú)
 12. Protetikai Csavarhúzó Nyomatékkulcshoz 2 darab (rövid, hosszú)
 13. Protetikai Kézi Csavarhúzó 2 darab (rövid, hosszú)
 14. Párhuzamosító Csapok 4 darab
 15. Fúró Hosszabító
 16. Oldal Fúró

További Tartozékok:

Egyenes, 3.0mm-es Vezetőcsatorna Fúrók 2 darab: 11.5mm és 15mm
Mélységmérő
Osstem Racsnis Nyomatékkulcs
Protetikai Fogó, Behajtó Csonk Eltávolításához