MS implantátum

MSS7Az Osstem MS implantátumai egyrészes, egyfázisú implantátumok, melyek indikációi elsősorban a szűkebb területekre tervMS_dentureezett fogpótlások. Az MS implantátumok különleges felületkezelésüknek és átlagon felüli 2,8 Ra értékének köszönhetően, kiemelkedő osseointegrációs tulajdonsággal, azonnali terhelhetőséggel és gyors, hathetes másodlagos biológiai stabilitás kialakulásával rendelkeznek.

Az MS implantátumok esetében ? mint az egyrészes implantátumok a test és a felépítmény természetesen egy testet alkotnak. Ez a kialakítás ideális és biztonságos megoldást nyújt a relatíve kisebb implantátum testre, felületre ható, de mértékében azonos nagyságú rágási erőkkel szemben is.

Annak érdekében, hogy minden esetben a legideálisabb megoldásokat tudjuk kínálni az egyfázisú beavatkozásokhoz, négy típusú MS implantátumot, és három különböző fejrészt tudunk kínálni felhasználóink részére. Valamennyi MS fej-típus esetében, a felépítmények körüli részek úgy lettek optimalizálva, hogy könnyítse és gyorsítsa a technikai munkák elvégzését.

A négy MS implantátum típusok a következőek:

  • MS Provisional (Ideiglenes)
  • Ms Narrow Ridge (egyenes fej)
  • MS Denture (gömbfejes)

Indikációik: sorközi hiányok ? szóló fogpótlások, hid – körhid fogpótlások, kivehető gömbfejes és Locatoros elhorgonyzások, ideiglenes fogpótlások

OSSTEM MS narrow ridge implantátumok

MS_narrow_indicationAz implantátum indikációjának megfelelően elsősorban a szűk területeken található fogpótlások elkészítéséhez nyújt segítséget, legyen az szóló sorvégi hiány híd vagy körhíd típusú végleges fogpótlás.

A szűk területekre tervezett MS implantátumok menetkialakítása és keskeny átmérői, igen egyszerű fúrási protokollt és azonnali terhelést tesznek lehetővé. A fejrész, egyedi kialakítása tovább segíti és gyorsítja a technikai munkálatokat, míg a fejrészhez tartozó, kétféle méretben választható ínymagasságok, az eltérő orális anatómiák ellenére is növelni tudják az alkalmazás egyszerűségét és indikációit.

MSS2Az implantátum behajtását éles, 0.35 mm mély menetek segítik. A menetek 0,8 mm-es emelkedéssel rendelkeznek, míg az implantátum apikális részéből kilépő két spirális hasítás gondoskodik a kiváló önvágó és iránytartó tulajdonságokról. A betekerést, egy egyedileg tervezett adapter segíti, amelynek két oldalán funkcióval ellátott kis ablakok vannak kialakítva. Lényege, hogy ezen keresztül, az egyrészes implantátumoknál előforduló fej adapter megszorulást, a rendszerhez tartozó úgynevezett separator használatával feloldjuk és megszüntessük anélkül, hogy felesleges ? és nem kívánatos mozgásokat generálunk a már behelyezett implantárumtest körül.

MSS3A behelyezett implantátumok fejrészéhez, a labormunkák elvégzéséig, gyógyuló vagy ínyformázó sapkákat is tudunk biztosítani a rendszert használó orvosok részére. Az MS Narrow Ridge implantátumokkal, két műgyökér viszonyában 10 fokos szögeltérés korrigálható.

Méretek: átmérő: 2.0 mm, 2,5mm, 3 mm; hosszúság: 8.5mm, 10mm, 11.5mm, 13mm; ínymagasság: 2,5mm és 4mm

OSSTEM MS Denture implantátum

MSS6Az implantátum indikációjának megfelelően elsősorban a szűk területeken található fogpótlások, illetve a kétrészes implantátumokkal nehezen kivitelezhető helyeken, a kivehető protézis, gömbfejes elhorgonyzású fogpótlás kialakításához nyújt segítséget.

A szűk területekre tervezett MS implantátumok menetkialakítása és keskeny átmérői, igen egyszerű fúrási protokollt és azonnali terhelést tesznek lehetővé. A fejrészhez tartozó, kétféle méretben választható ínymagasságok (2 és 4mm), az eltérő orális anatómiák ellenére is növelni tudják az alkalmazás egyszerűségét és indikációit.

Az implantátum behajtását éles, 0.35 mm mély menetek segítik. A menetek 0,8 mm-es emelkedéssel rendelkeznek, míg a műgyökér apikális részéből kilépő két spirális hasítás gondoskodik a kiváló önvágó és iránytartó tulajdonságokról.

MSS5A protézis és a felépítmény rögzítését a Denture implantátum esetében, egy, a fémházba helyezett betét segítségével érjük el. A protézis rögzítésének erősségét a retenciós betétek megválasztásával, illetve azok cseréjével tudjuk szabályozni. A betétek, kétféle retenciós erővel választhatóak, melyek használatával két implantátum viszonyában 20 fokos szögeltérést tudunk korrigálni.

Méretek: átmérő: 2.0 mm, 2,5mm, 3 mm; hosszúság: 8.5mm, 10mm, 11.5mm, 13mm; ínymagasság: 2,5mm és 4mm

 

OSSTEM MS Provisional implant, azonnali ideiglenes fogpótlásokhoz

MSS4A kialakított hajlítható nyaki résszel, egyszerű behelyezési protokollal és kiváló primer stabilitással rendelkező MS Provisional implantátum, egy igen egyszerűen kivitelezhető és biztonságos megoldást kínál az azonnali ideiglenes fogpótlások elkészítéséhez, mind a részleges vagy teljes foghiánnyal rendelkező páciensek esetében. Az implantátum behelyezését egyszerű fúrási protokoll előzi meg, míg az implantátum test, menet és a behelyezést segítő fúrók összehangolása kiváló primer stabilitást és önvágó tulajdonságot ad az implantátumnak. A Provisional egymenetes, 1mm-es menetemelkedéssel és 0,25mm-es menetmélységgel rendelkezik, amely kétféle: 1.8mm-es és 2.5mm-es átmérőkkel, 4mm-es ínymagassággal és háromféle 10-13-15mm-es hosszúságokkal választható.
Speciális kialakítások MS_prov_indicationAz egyrészes implantátum fej alatti részénél, egy speciális, hajlítható nyaki rész lett kialakítva. Ennek segítségével egyszerűen kontrollálható és módosítható az “felépítmény” iránya és szögállása. Azért, hogy a fejen esetlegesen bekövetkezett törés esetén is biztosítva legyen az implantátum egyszerű és biztonságos eltávolítása, a nyak alatti területen, az adapterre pontosan illeszkedő négyszögletes peremrész lett kialakítva. Szükség esetén az adaptert ide csatlakoztatva tudjuk kitekerni az implantátumot. MSS5A protetikai munkákhoz az Osstem, a Provisional esetében is egy egyszerűen használható rendszert kínál, titánium sapka és laboranalóg biztosítása mellett. Az implantátum mellé, az említett tételek külön megrendelhetőek.

 Fúrási protokollok

2.5mm-3.0mm-Fixture1.8mm-Fixture