ETIII NH implantátum

HiimageossenETIII NH implantátum jellemzői

A Hiossen ETIII NH implantátum forradalmi újítása a rendkívül vékony, nm-s (nano-méter) rétegvastagságú apatit bevonat, mely rendkívül hidrofillé teszi a felületet. Ez a felszín, mintegy magára szívja a vért, azt egyenletesen bevonja és felgyorsítja a csontintegrációs folyamatokat.

 

 

Hiossen ETIII NH implantátum egyedi tulajdonságai

  • Magasabb sikerességi arány a gyengébb minőségű csontbannhimplatblood
  • 39%-kal magasabb BIC szám
  • Kiváló sejttapadás és kezdeti stabilitás
  • Fokozott vér affinitás, thrombocyta kitapadás
  • 30%-kal gyorsabb gyógyulási idő, fokozott csontintegráció
  • 4 illetve 6 hetes gyógyulási periódus

A fentiekben felsorolt eredményeket kiváltó fejlesztések során, a Hiossen kutatói és fejlesztői felhasználták az implantológiában jelenleg általánosan elfogadott legmodernebb eredményeket és iránymutatásokat, amit ötvöztek a saját korábbi termékek továbbfejlesztésével és sokéves gyakorlati tapasztalatával.

 ETIII NH implantátumok jellemzői, indikációi

Széles szárnyú, éles és mély menetkialakítás, a hozzá tartozó egyedi morfológia, valamint a 10 fok feletti lejtéssel rendelkező apikális rész. Gyenge minőségű csontban is kiváló eredmények érhetők el.

Indikációi között szerepel:
– az extrakciót követő azonnali implantálás,
– sinus emeléssel egybekötött csontpótlással járó beültetés,
– gyenge csontminőségű területek fogpótlása

Az új apatit felületkezelt Hiossen implantátum eszközigénye nem tér el a többi Osstem implantátum behajtásától, alkalmazásuk során ugyanazt a műtéti kazettát használhatjuk!

ETIII NH implantátum menetkialakításai images

Nyaki rész: Szinkronizált, nyitott menet. Duplamenetes, 0,25 mm mély, az implantátum felületén végigfutó 0,8 mm-es menetemelkedési tulajdonsággal szinkronizált, nyaki rész. A fejlesztés és a nyaki kialakítás célja és eredménye, hogy minimalizálja a kresztális zónában a csontleépülést, és érvényre jut az SLA felületkezelés felületet növelő hatása.

Eredmény: csontmegtartás, növelt implantátum felület.

over_1

 

Testi rész: Spirális, duplamenetes, 0,8 mm menetemelkedéssel és változó menetmélységgel (0,35mm – 0,65 mm) ellátott, mérsékelten komprimáló tulajdonsággal bíró menet, ami az implantátumot körül ölelő különböző csontminőségnek megfelelően eltérő tulajdonságokkal lett kialakítva

Eredmény: az eltérő csontminőségekhez a leginkább megfelelő tulajdonságokkal bíró, modern implantátum választható.

Apikális rész: A csúcsból valamennyi ET modell esetében éles spirális hasítások (számuk a különböző típusoknál az eltérő indikációk miatt eltérőek) találhatóak, így az implantátumok kiváló önvágó és irányítható tulajdonsággal rendelkeznek.

Eredmény: Indikációnak megfelelő kialakítás

Hiossen felületkezelések

NH Surface

NH Surface

A kimagasló érték legfontosabb tényezője, hogy az SLA felületkezelési eljárás folyamatában, a homokfúvást és savmaratást követő  lépésben szórványosan, nem az implantátum teljes felületén, egy ultra vékony (nano) hidroxy-apatit felszívódó réteget hoznak létre.

Ez csak jól felkészült, kiforrott technikai háttérrel lehetséges, ennek hiányában, szigorúan véve nem lehet NH felületkezelésről beszélni. A Hiossen, az alkalmazott módszer és a gondosan, az indikációknak megfelelően kialakított implantátum morfológiai kialakítás kombinációjával, a piac valóban egyedülálló implantátumává vált.

Implantátum méretek

Regular: átmérő 3.5mm, 4.0, 4.5mm, 5.0mm, hossz 8.5mm, 10mm, 11.5mm, 13mm, 15mm

Fúrási protokollok: átmérő  4.0 mm, 4.5 mm, 5 mm