ESSET-Kit

Innovatív megoldás, vékony állcsontgerincbe történő implantációhoz.

EssetOsstem ESSET-Kit csontrepesztés: a készlet, a hagyományos csontrepesztési technikákkal szemben (véső, beütő), speciálisan erre a célra kifejlesztett eszközöket kínál a műtétet végző orvosok részére. Használatával a keskeny, szabálytalan lefutású és egyenetlen gerincek esetében a korábbinál egyszerűbb, kiszámítható és biztonságos módon kivitelezhető csontrepesztést és tágítást biztosít. Használatával elhagyható a hagyományos vésők és beütők alkalmazása, melyek gyakran a páciens diszkomfort érzését és a bukális csontfal letörését okozták. Helyettük speciális fúrókat és motoros fűrészt kínál az Osstem rendszere, ami a kialakított és jól követhető protokoll segítségével lehetővé teszi a csontpótlás elkerülését, gyorsítja a regenerációs időt, és minimalizálja a csonttörés kialakulásának valószínűségét.

Osstem ESSET-Kit csontrepesztés alkalmazásával elhagyható a csontpótló anyagok használata, ami általánosságban a gyógyulási időt és a beavatkozás költségeinek növekedését okozzák. Az Esset Kit által képviselt technika lehetővé teszi, hogy az implantátumot, a csontpótló anyag helyett a beteg saját csontja és az onnan érkező növekedési faktorok fogják közre. A beavatkozás alatt az implantátum primer stabilitását a csont természetes elasztikus tulajdonsága biztosítja, ami kiszámíthatóbb eredményt, és gyorsabb csontregenerációt biztosít a végleges fogpótlás elkészítéséhez. Esset2(A Kit segítségével alkalmazható technika, végső soron a csontfal horizontális, bucco-linguális tömegének, szélességének a megnagyobbítását szolgálja azáltal, hogy a csontszövetek és a lamelláris csont kialakulásához a buccalis corticalis csont felöl a növekedési faktorok jelenlétét biztosítja.)

 

A Kit tartalma

Stopperes, önvágó, csonttágító fúrók A fúrók (összesen 12 darab) négyféle átmérővel és háromféle stopperes hossz kialakítással rendelkeznek. Az apikális rész önvágó, míg a menetek speciális, a csont tágítását a leghatékonyabban segítő 25 fokos elrendezéssel bírnak.

Csonttágító, Csontvágó fűrész, három darab, 7mm-10mm-13mm átmérővel rendelkező csonttágító  vagy csontvágó fűrész.

Crest Remover funkciója, a crestalis csontfelület formálása, az ideális csontforma kialakítása. Kétféle átmérővel 5mm és 7mm-el választható. Kérem, kövesse végig a készlet alkalmazásához készített flowchart és animációs bemutatónkat. Az Esset Kit, az implantálás sikerességét segítő, olyan alternatív csonttágító technikát biztosító műtéti eszköz, mely megoldást kínál mind a maxilla, mind a mandibula elsorvadt  és foghiánnyal rendelkező keskeny csontgerincek területein.