Csontpótlás

Osstem Csontpótlás, Biomateriális anyagok

Osstem-csontpotlasA ?csontpótló anyag? fogalmának körébe olyan anyagokat sorol a szaktudomány, amelyek elősegítik azt, hogy a csontban valamilyen ok miatt kialakult sebek a seb gyógyulás élettani folyamata során ne hegszövettel (csontot helyettesítő, de annak az élettani funkcióját teljesíteni nem képes kötőszövettel vagy hámszövettel) töltődjenek ki, hanem egészséges, természetes csont szövettel.
csontpotloEnnek a gyógyulási folyamatnak az a feltétele, hogy a csontsebet a teljes meggyógyulásig olyan anyag töltse ki, amely képes fenntartani a helyet az újonnan képződő csont számára és megakadályozza az ?idegen? szövetnek a sebbe való belenövését.
A fogászati implantátumok optimális behelyezése elengedhetetlen egy funkcionális és esztétikus rekonstrukció eléréséhez. Naprakész statisztikák azt mutatják, hogy háromból egy implantátum behelyezéséhez szükséges valamilyen csontpótlási eljárást végezni. Egy praktizáló orvos a csontpótló anyagok széles tárházából válogathat az optimális eredmény elérése érdekében. A csontpótlási eljárásokhoz nagy tapasztalat szükséges a kívánt eredmény elérése érdekében.
Osstem Csontpótlás, Biomateriális anyagok: A tudomány folyamatosan kutatja és próbálja kidolgozni a tökéletes csontpótló anyagokat és eljárásokat. Ahhoz, hogy optimális csontregenerációt, és ne csak csontpótlást érjünk el, egy időszakos helyfenntartó anyagra van szükségünk, melynek helyét idővel természetes csont veszi át.

Ezen a lapon bemutatjuk a Bongros csontpótló anyagot, mely csontdefektusok helyreállítására szolgál. A Bongros számtalan esetben felhasználható és indikációs területe nagyon széles. Néhány Osstem Csontpótlás, Biomateriális esetet megtekinthet itt is.

A Ossguide kollagén membránt kifejezetten ajánljuk a granulátum alapú csontpótló anyagok bármelyikéhez a csontpótlási beavatkozás lezárásához.