Navigált implantáció

Miért előnyös Önnek a műtéti fúrósablon, a SMOP Guide rendszer használata a fogászati implantáció során?

Ez egy minimál invazív beavatkozás, ami azt jelenti, hogy a fogászati implantációkor alkalmazott eljárások közül ez jár a legkisebb műtéti stresszel, legkisebb sebzést okozva az emberi test integritásán.

smopfb01


Osstem navigált implantáció fúrósablon: Az eljárás lényege, hogy orvosa egy CBCT (CT) felvétel alapján számítógép segítségével megtervezi az Ön állcsontviszonyainak, és fogazati státuszának legmegfelelőbb implantációs fogpótlást egy erre a célra kifejlesztett szoftver segítségével. A pontosan megtervezett implantátumok helyének adatai alapján, szintén a szoftver segítségével egy fúrósablont tervezünk, amely segítségével az implantátumok a legideálisabb pozícióban juttathatóak be a hiányzó fogak helyére. A kész adatok alapján egy 3D (háromdimenziós) nyomtatóval készítjük el a műtéti sablont. Ezt használja a szájsebész egy sterilizálási eljárás után az implantátumok behelyezésekor. A SMOP Guide rendszer használatával Magyarországon akár 24 órán belül is készülhet a fúrósablon Önnek, lehetővé téve a számítógép vezérelt fogászati implantációt.

  • Ez a műtéti eljárás töredékére csökkenti a műtéti időt smop02
  • Adott esetben elkerülheti a lebenyképzést (íny lefejtését jelenti a csontról), így gyorsabb gyógyulást tesz lehetővé, kevesebb fájdalommal, duzzanattal jár.
  • Gyakran elkerülhető a második műtét, amire az implantátumok becsontosodását követően kerülne sor, ami az implantátumok felszabadítását jelenti.
  • Kisebb a műtét utáni duzzanat mértéke, ezért kisebb a helyi gyulladás, a bakteriális fertőződés veszélye, gyorsabb és biztosabb a sebgyógyulás, kevesebb a lábadozási idő, kevesebb a munkától távolmaradásának ideje.
  • A legmodernebb radiológiai vizsgálatot követeli meg, amivel nem tévedhet az orvosa. A panoráma röntgen csak 2 dimenzióban mutatja a páciens állcsontját, míg a CBCT 3 dimenzióban. Ezért orvosa láthatja és mérheti az állcsontjai vastagságát is, mely teljesen biztonságossá teszi az implantátumok helyzetének meghatározását. cticon
  • Jelenleg ez az egyetlen olyan tervező rendszer, mely nem követeli meg a teljes állcsont CBCT felvételét, kisebb térfogatú és csak néhány fogról készült CBCT felvételek esetén is használható, ami Önnek kisebb sugárterhelést jelent.
  • Tizedmilliméterre pontosan pozícionálható az implantátum helye. A szomszédos anatómiai képletek (fogak, idegcsatorna, arcüreg, stb.) sérülésének veszélye minimumra csökken.
  • Az implantátum megmaradási esélyei nőnek, mert pontosan tarthatók a biztonságos távolságok a szomszédos fogaktól, implantátumoktól és csontfalaktól.

Osstem navigált implantáció fúrósablon: szűk helyekre is biztonságosan helyezhetők be az implantátumok, a sebészi munkához nagyobb biztonságot ad, minimálisra csökkenthető az orvosa által ejthető hibalehetőség. Természetesen a sebészi sablon nem helyettesíti az orvos szaktudását, és az ellenkezője sem igaz, hogy e nélkül ne tudná a sebész pozicionálni megfelelően az implantátumot. Minden esetben orvosa szakmai véleményére van szüksége a sebészi sablon használatával kapcsolatban.

A pontos pozicionálással elkerülhető határesetekben a csontpótlás. Ha ez mégis elkerülhetetlen, az implantátum primer stabilitása megerősíthető a helyes pozicionálással a meglévő csontállományban, ezáltal az esélye is nagyobb, hogy egy műtét során a csontpótlás és implantáció is elvégezhető legyen.

SMOP3

Kivehető fogpótlás esetén párhuzamosítható az implantátumok tengelyállása, mely jobb rögzítést, könnyebb kivételt, komfortosabb viseletet és hosszabb élettartamot biztosít fogsorának.

A módszer lehetővé teszi az azonnali, ideiglenes fogpótlás átadását az implantátum beültetéssel egy időben, így Ön úgy mehet haza a fogorvosától, hogy már ideiglenes fogpótlással rendelkezik.

Az egész rendszer az alábbi filozófiát követi: A minőség bizalmat teremt.