Implantálás

Osstem Implantáció: implantátum és implantálás: kis ambuláns műtétnek minősül, a foghiányok pótlásának a legmodernebb módszere. Hosszabb távú megoldást nyújt, mint a korábbról ismert műfogsor vagy a ragasztott korona-híd, emellett lelassítja a csontsorvadást és megőrzi a csaknem egészséges fogállományt. Helyesen műgyökér-beültetésnek nevezzük, mert nem műfogat ültetünk be (implantálunk), hanem valamely állcsontba a foggyökér helyére olyan szövetbarát tartószerkezet kerül, amely úgynevezett csontintegráció révén már stabilan megtartja a majdan egy második lépcsőben felépített fogkoronai részt is.

A fogászati implantátumok napjainkban ötvözött titánium anyagból készülnek. A bio kompatibilis anyagokat – így a titánt is – teljes mértékben befogadja az emberi szervezet. Az implantációt körültekintő tervezés előzi meg, de általában mindenkinek javasolható, aki általános egészségi állapotnak örvend és betartja az alapvető szájhigéniás előírásokat valamint megfelelő formájú az állcsontjának az a része, ahova az implantátumot el kell helyezni. Ennek a területnek teljesen egészségesnek és gyulladásmentesnek kell lenni. Amennyiben szuvas fogak vannak a szájban, vagy fogágy betegség áll fenn, ezeket a műtét előtt kezelni kell, meg kell gyógyítatni. Modern eljárásokkal, csontpótlással még a csontmennyiséget növelni is lehet, amennyiben ez szükséges.

Vannak olyan betegségek, amelyek kizárják, vagy megfontolás tárgyává teszik az implantációt, ilyenek a cukorbetegség, vérzékenységi zavarok, bizonyos gyógyszerek szedése, vagy dohányzás. A beteg alapos vizsgálata után dönthető csak el, hogy az implantációs műtét kivitelezhető-e. Jelenleg a világban a leginkább előnyben részesített fogpótlási megoldás az implantátumok alkalmazása. Emberek milliói használják a fogászati implantátumokat mosolyuk és önbizalmuk helyreállítása érdekében.

A fogászati Osstem implantátumok egész életre szólnak, ami egy olyan művi foggyökér, amelyet a fogorvos azért ültet az állcsontba, hogy arra egy kis csapot (felépítményt) majd koronát, hidat, vagy műfogakat rögzítsen. A fogászati implantátumok általában henger vagy csavar alakúak, 3,3-6,0 mm átmérőjűek és 6-16 mm hosszúak. Felszínüket speciális eljárás során alakítják ki, mely elősegíti a sikeres és gyors beépülést az állcsontba.

Az Osstem implantátumokon rögzített fogak ugyanúgy néznek ki, s ugyanolyan érzetet keltenek, mint a saját fogai. Ehet és ihat bármit, amit szeretne, a protézisek vagy a foghiányok okozta kellemetlenségek nélkül. A legjobb az egészben, hogy az implantátumok hasonlóan néznek ki és ugyanolyan érzetet biztosítanak, mint a valódi fogak. Az Osstem implantátumok előnyösen változtatják vagy tartják meg az arc esztétikáját, hiszen a kiesett vagy kihúzott fogak helyére beültetve megakadályozzák a fogak elvesztését követő csontleépülést.

A csontanyag csak akkor marad meg, ha természetes megterhelést kap. Ezt a fogak a csontban lenyúló foggyökereken keresztül közvetítik. Olyanok a foggyökerek, mint egy fa mélyre nyúló gyökerei, vagy mint egy híd alapjául szolgáló cölöpök. Ahol a foggyökér hiányzik, az állcsont nem kap több természetes terhelést. A csontleépülés gyakran idősebb és beeső arcvonásokat eredményez, az implantátummal pótolt rész azonban becsontosodik, így továbbra is fiatalos és magabiztos megjelenést tud biztosítani.