CAD/CAM

dent_guide_logo latvanyterv-01

 

CAD-CAM / Computer-Aided-Design  Computer-Aided-Manufacturing

 

Rohanó világunkban, az esztétika, és a pontosság mellett elengedhetetlen lett, a gyorsaság fogalma is. Cégünk digitális megoldásokat kínál mindazoknak az orvosoknak, akik ezen tulajdonságokat szem elött tartva szeretnék kielégíteni a páciens esztétikai, valamint funkcionális igényeit!

Budapesti laborunk a világpiacon lévő legkorszerűbb anyagok felhasználásával állítja elő fogpótlásait.

alapanyagok

                                                            FOGTECHNIKAI SZOLGÁLTATÁSAINK

 

1, Egyedi fej készítése előmart darabokból / Ti /Egyedi fej 1

A Cad-Cam technológiának, és az 5+1 tengelyes marógépünknek köszönhetően, lehetőségünk van olyan egyedi fejrész kialakítására, amely precízen követi az emergenciaprofilt, az anatómiai formákat, és a tengelykorrigációt is az esztétikai elvárásoknak megfelelően alakítja!

Egyedi fej 2

Az előmart, implantátumba csatlakozó felületet, precíziós, nagy teljesítményű gépek marják elő, az implantátum tipusának megfelelően. A képeken jól látható, hogy mi az általunk egyedileg megtervezett fejrészt marjuk ki, a már előre gyártott elemekből. Így a pontossága garantált. Bővebben…

 

 

2, Ideiglenes fogpótlások készítése /PMMA/pmma 2

 Ideiglenes fogpótlásainkat, magas minőségű, a gyártó által hosszútávú ideiglenesekre is alkalmazható poli(metil-metakrilát) anyagból állítjuk elő. 

pmma

Mivel az ideiglenes fogpótlás fő feladata a páciens esztétikus megjelenésének biztosítása a végleges pótlás átadásának időpontjáig, így pótlását a lenyomatvételtől számított legrövidebb idő alatt készítjük el.

A digitális világ lehetővé tette az un. Immediát ideiglenes elkészítését, amely a műtéti fúrósablon tervezésével eggyidejüleg is  kivitelezhető, így páciense a műtétet követően ideiglenes pótlással hagyhatja el a rendelőt.

 

3, Zirconium koronák készítése /Zr/

 DSC01855A CAD/CAM technológia kifejlesztése elengedhetetlen volt a cirkon korona előállításához, így ez a tervezési és gyártási rendszer egyszerre látott napvilágot a cirkon korona új lehetőségével.

A cirkon korona előnyei nem csupán esztétikai szempontból érdekesek, de egészségügyi előnyei is meghatározóak. A cirkon korona révén ma már azok számára is lehetővé vált a fogpótlás, akik fémallergiában szenvednek. Esztétikailag lehetővé vált a cirkon korona által, hogy olyan fogpótlás készülhessen, mely teljes mértékben hasonlít a természetes fogakhoz, megkülönböztethetetlen attól.

Cégünk a piacon elérhető Zirconlegjobb tulajdonságokkal bíró zirkóniumból készít vázat, inlay-t, onlay-t, veneert és teljesen anatómikus koronát is! Utóbbinál, érdekesség lehet, hogy monolitikusan, a cirkónium anyagát szinezzük meg a fogorvos igényeinek megfelelően, így leplezést nem igényel! Implantátumos munkáknál a már fent említett egyedi fejre, valamint a fogászati piacon lévő bármely Titanium interface-re készítünk cirkónium fogpótlásokat. Ezek lehetnek átmenőcsavaros, ragasztott, részleges, vagy akár anatómikus megoldások is!

PastedGraphic-1 másolata

Kiemelnénk még a speciális szögtört eseteknél is alkalmazható titán alapunkat, aminek eredményeként akár front fogaknál orális oldalon lehet a csavarrögzítést megvalósítani!

das

 

 

 

 

 

 

4, CoCr vázak készítése /CoCr/

cara_I-Bridge_aus_CoCr_milled_res_318CoCr-ból készülő fogpótlásainkat a digitális tervezést követően lézerszinterezéssel állítjuk elő.

Korona és hídvázak előállítása még sohasem volt egyszerűbb. A lézer, argon gáz felhasználása mellett a finom CoCr porból, rétegenként hegesztett technikával építi fel a kívánt váz-formát.
A horizontálisan összehegesztett rétegek nagysága 20-30 ?m, a porszemcséké kisebb, mint 16 ?m. Beömlő csapok híján gyorsasága mellett rendkívül költséghatékony technológia.
Egy munkafázis alatt a gép 80 tagot állít elő emberi beavatkozás nélkül.

Cégünk CoCr-ból készít, vázmetal-keramika-krunicaakat lecsiszolt csonkokra, implantátumon lévő interface-ekre, és akár inlay hídak kavitásába is!

A lézerszinter technológiával készült fém restaurációk indikációja megfelel a hagyományos öntéses technológiával készült vázakénak.

 

5, Mélyhúzott sínek

mélyhúzott technológia  lehetővé teszi, hogy egy nagy mértékben rugalmas igen ellenálló anyagból, egyéni mintavétel alapján nagypontosságú harapásemelő síneket, fogfehérítő síneket, esztétikai fogpótlásokat  és aktív fogszabályozókat készítsünk.

Láthatatlan fogszabályzó sín.  Áttlátszó fólia, műanyag sín

Mindkét elnevezés használatos, és ez az a típus, amely alatt a legtöbb ember a láthatatlan fogszabályozót érti. Előnye a láthatatlanság, a könnyen kezelhetőség és a fogak könnyű tisztán tartása. Az Sign Align áttetsző, műanyag sínt a páciens egyedi foglenyomata alapján készítik el. Digitális úton létrehozzák a fogsor kívánt állapotát, és ez alapján több lépcsőben készítik el az egyénre szabott síneket. A Sign Align síneket jellemzően naponta 22-23 órát kell hordani, és az evéshez, fogmosáshoz le kell venni. Ennek technikáját természetesen a kezelést végző orvos elmagyarázza, és meggyőződik róla, hogy a páciens végre tudja hajtani.

unsichtbare-Schienen_Detail_Discover_White_zahnarzt_duesseldorf

Fogfehérítő sín

A fogfehérítő sínt lenyomatvételt követően fogtechnikai laboratóriumunk készíti el, mely a páciens egyéni adottságaira szabott és fogainak felszínéhez pontosan igazodik. Anyaga lágy műanyag fólia, viselése kényelmes.

A Buccalis oldalon helyfenntartás biztosítja a fehérítő anyag megfelelő mennyiségét . Ez a helyfenntartás a fehérítő anyagtól, valamint szituációtól függően növelhető, és minimalizálható!

Esztétikai fogpótlás. Retenciós sín.

Névtelen

Cégünk implantátumos munkák esetén akár a műtéttel egyidejűleg készít egy olyan áttetsző mélyhúzott sínt, amely a maradó fogakon rögzülve a foghiány helyén tart egy kompozit fogat!

 

Harapásemelő sín.

Lenyomat alapján a fogtechnikus átlátszó, rugalmas műanyagból pontosan a fogakra illeszkedő sínt készít, mely kiegyensúlyozza a harapást, tehermentesíti az állkapocsízületeket és az állkapcsot mozgató izmokat.

Adott szituációtól függően, az orvos által megadott információk alapján (emelés mértéke, sín kiterjesztése) készítjük el az egyedi szájképletekhez igazodva!